Forum związku Fundacja Open Hearts
Ja to np dzisiaj zrobiłam sos pomidorowy
Cebulka posiekana.
Kilka parówek pokrojone w plasterki
Podsmażamy.
Dodajemy :
Puszkę lub 2 z pomidorem bez skórki
Następnie śmietanę do smaku
Przyprawy wg uznania i kukurydzę jak ktoś lubi i podgotowujemy jeszcze troszkę
Można zjeść ten sosik z ryzykiem lub makaronem
Offline
FOH masters
Ryż czy makaron, każda opcja brzmi smakowicie jak dodamy fasolę odsączona z puszki to mamy fasolkę po bretońsku.
A jeśli nie macie naprawdę nic w domu poza ziemniakiem to polecam:
zetrzeć ziemniaka obranego na tarce (grube oczka). Odcisnąć skrobie na sitku, dodać sól, pieprz, tymianek i wyłożyć równomiernie na rozgrzaną margarynę (1 łyżka). Smażymy Do zbrązowienia i przerzucamy na drugą stronę (ja przerzucam na drugą patelnię, suchą). Podajemy z czym chcemy, albo jemy samo
Ziemniaki w takiej formie smakują jak frytki, ale nie ociekają olejem i mamy obiad w 10 minut.
Dodatki podajemy wg. uznania.
A pomysł wynikała z konieczności bo raz naprawdę nie miałam nic w lodówce ale od tego czasu nie jadam gotowanych ziemniaków
Offline
FOH masters
Bardzo proszę jestem cierpliwym nauczycielem, a przynajmniej moje magistrantki nie narzekają
Jak zrobimy kiedyś zjazd związku to zrobię małą demonstrację + degustację
Offline
FOH masters
czyli jesteśmy umówieni
Offline
FOH masters
zawsze mogę wpaść do ciebie jak będę do łodzi wracała albo na majówce pod chmurką. Wtedy polowa kuchenka, dużo chęci, trochę pasji i cierpliwości i zaraz będziesz drugi Makłowicz
Offline
FOH masters
Jesteś zbyt spokojny na Ramzeya
Offline